استاندار آذربایجانغربی (2):
معدن پیشران توسعه آذربایجان غربی است / در توسعه معادن، منافع مردم و اشتغالزایی در اولویت می باشد / وعده های سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه را عملی کرده ایم
به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان در ادامه نشست با نخبگان ستاد مردمی سازی دولت در آذربایجانغربی، با اشاره به آغاز پروژه مطالعات ژئوفیزیک هوایی در 7 شهرستان جنوب استان، افزود: این پروژه، سومین پروژه ژئوفیزیک هوایی کشور بوده و در یک پهنه 22 هزار کیلومتر مربعی آغاز شده است.
وی همچنین با اعلام اینکه 38 درصد شمش طلای کشور در شهرستان تکاب آذربایجان غربی تولید می شود، خاطرنشان کرد: فاز دوم معدن طلای شهرستان تکاب به زودی آغاز شده و در توسعه معادن، منافع مردم و اشتغالزایی برای جوانان منطقه در اولویت خواهد بود.
استاندار آذربایجانغربی به اهمیت جذب سرمایه گذار برای استخراج از معادن استان نیز اشاره کرده و افزود: هلدینگ های بزرگ برای سرمایه گذاری در حوزه معدن به آذربایجان غربی آورده شده اند.
معتمدیان همچنین با اشاره به ضرورت فرآوری محصولات معدنی در آذربایجان غربی، اضافه کرد: برنامه ریزی لازم برای جلوگیری از خام فروشی محصولات معدنی، رونق اشتغال زایی و افزایش ارزش افزوده در این حوزه در استان انجام شده است.
وی در ادامه با تاکید بر تکمیل زنجیره تولید مواد معدنی در استان، افزود: آذربایجان غربی از قطب های تولید اورانیوم در کشور بوده و سرمایه گذاری در این حوزه و تولید محصولات معدنی دیگری چون کربنات سدیم، شیشه و بلور در دستورکار حوزه معدن استان قرار دارد.
استاندار آذربایجانغربی وضعیت کنونی دریاچه ارومیه را نیز نتیجه یک فرایند بلندمدت دانسته و تصریح کرد: دولت سیزدهم با رویکرد تمرکززدایی، مدیریت احیای دریاچه ارومیه را به این استان سپرده و تصمیم گیری ها درخصوص این دریاچه در منطقه اتخاذ می شود.
معتمدیان همچنین با تاکید بر ضرورت تغییر الگوی کشت در حوضه دریاچه ارومیه، افزود: همزمان با گسترش چاه های غیرمجاز، 140 هزار هکتار به اراضی کشاورزی منطقه افزوده شده و ضروری است که به مرور زمان محصولات کم آب بر، جایگزین محصولات پر آب بری چون چغندر، یونجه و سیب در حوضه دریاچه ارومیه شود.
وی در ادامه با بیان اینکه بخش قابل توجهی از وعده ها درخصوص اجرای پروژه های سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه را عملی کرده ایم، اظهار داشت: در حوزه اجرای پروژه های نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه، نیازمند اقناع سازی و آموزش جامعه و همراهی مردم برای تغییر الگوی کشت هستیم.
استاندار آذربایجانغربی به راه اندازی باغ گردوی 2 هزار و 200 هکتاری در شمال استان نیز اشاره کرده و افزود: این مجموعه بزرگترین باغ از نوع خود است و گردوی تولیدی در باغ مذکور، ضمن کاهش 40 درصدی در مصرف آب، 12 برابر بیشتر از سیب ارزش افزوده دارد.
معتمدیان در پایان با تاکید بر بررسی و پاسخگویی به مطالبات مردم در حوزه های مختلف، گفت: برنامه ریزی لازم برای تامین مطالبات مردم با حضور میدانی در مناطق مختلف استان انجام شده و در مسیر جلب رضایت مردم گام برمی داریم.