معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی:

لزوم برخورد قاطعانه با ساخت‌وسازهای غیرمجاز/از تفکیک اراضی کشاورزی و باغی جلوگیری شود

لزوم برخورد قاطعانه با ساخت‌وسازهای غیرمجاز/از تفکیک اراضی کشاورزی و باغی جلوگیری شود
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت حفظ اراضی باغی و کشاورزی در سطح استان به‌ویژه شهرستان ارومیه، گفت: مسئولان و دستگاه‌های مربوطه و نظارتی بیش‌ازپیش بازرسی و نظارت‌های خود را افزایش دهند.

به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، آیدین رحمانی رضائیه ظهر امروز دهم مرداد ماه در جلسه ساخت‌وسازهای غیرمجاز استان با تأکید بر جلوگیری از تغییر کاربری اراضی، ساخت‌وسازهای غیرمجاز و تصرف اراضی ملی، اظهار داشت: انتظار می‌رود سایر دستگاه‌ها و سازمان‌ها کمک‌حال دستگاه‌های متولی به‌ویژه سازمان جهاد کشاورزی در این امر خطیر باشند.

وی با تأکید بر این‌که جلوگیری از تفکیک‌های اولیه می‌تواند گامی مؤثر در جلوگیری از ساخت‌وسازهای غیرمجاز باشد، خاطر نشان کرد: یگان‌های حفاظت از اراضی کشوری بازوهای اهرمی دستگاه‌های اجرایی در این مهم هستند ازاین‌رو بایستی توجه بسیاری بر تجهیز و تقویت نیروی انسانی و امکانات یگان‌ها شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به وظیفه ثقیل اداره کل راه و شهرسازی استان و شهرداری‌ها در جلوگیری از ساخت‌وسازهای این‌چنینی، گفت: مسئولان و دستگاه‌های مربوطه و نظارتی بیش‌ازپیش بازرسی و نظارت‌های خود را افزایش داده و با سرعت بیشتری احکام قضایی را اجرایی کنند.

رحمانی ابراز داشت: با بنگاه‌های معاملاتی که بدون مجوز هستند برخورد خواهد شد و بنگاه‌هایی که دارای مجوز هستند بایستی با توجه به مصوبات سازمان‌ها و دستگاه‌ها پیش رفته و بیش از انجام هر گونه تفکیکی استعلام‌های لازم را به عمل آورند.

وی با اشاره به فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی به مردم در ارتباط با آینده اراضی باغی و کشاورزی، تصریح کرد: رسانه‌ها به‌ویژه صداوسیما در این میان وظیفه سنگینی بر عهده دارند و بایستی از امکانات و توان خود برای آگاه‌سازی عموم استفاده کنند.

معاون استاندار آذربایجان غربی بر استفاده از توان دهیارها در جلوگیری از تفکیک اراضی و ساخت‌وسازهای غیرمجاز تأکید کرد و افزود: 136 روستا در نزدیکی حریم شهرها قرار دارند که می‌توان از این مهم به‌عنوان یک بازوی اجرایی در دستگاه‌ها استفاده کرد.

فرمانده یگان حفاظت اراضی کشور نیز در این جلسه با اشاره به روند افزایشی تغییر کاربری اراضی کشاورزی در طول سال‌های گذشته، اظهار کرد: با تشکیل یگان و هم‌افزایی و هماهنگی که بین دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و همچنین یگان حفاظت از اراضی کشور ایجاد شده، شاهد روند کاهشی در کاربری غیرمجاز هستیم.

ابراهیم حسن‌آبادی یگان حفاظت اراضی کشور را مجری اجرای قانون حفظ کاربری دانست و تصریح کرد: در ماده 10 قانون حفظ کاربری، بر جرم انگاری تأکید شده که در صورت نیاز تشکیل پرونده قضایی صورت گرفته و مراحل قانونی طی خواهد شد.

وی جلوگیری از آسیب زدن به اراضی کشاورزی را جز اولویت‌های اساسی سازمان‌های مرتبط با حفاظت اراضی کشور عنوان کرد و ابراز داشت: در راستای پیشگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی ضروری است با ایجاد زیرساخت‌های لازم، روش‌های الکترونیکی و ایجاد انگیزه، کشف و شناسایی تغییر کاربری اراضی کشاورزی و مقابله با آن افزایش یابد.

وی همچنین با تأکید بر این‌که حفظ اراضی کشاورزی و عرصه‌های منابع طبیعی در تأمین امنیت غذایی و صیانت از منابع پایه کشور برای نسل‌های آینده مهم است، افزود: هر هکتار زمین کشاورزی غذای 20 انسان را تأمین می‌کند و حفاظت همه‌جانبه از این عرصه‌ها یکی از وظایف مهم حاکمیتی است.