استاندار آذربایجان غربی (2):

از همکاری با فنلاند در حوزه مطالعات احیای دریاچه ارومیه استقبال می کنیم / آذربایجان غربی سرزمین رنگین کمان اقوام و مذاهب است / ظرفیت های گردشگری آذربایجان‌غربی بی نظیر است

از همکاری با فنلاند در حوزه مطالعات احیای دریاچه ارومیه استقبال می کنیم / آذربایجان غربی سرزمین رنگین کمان اقوام و مذاهب است / ظرفیت های گردشگری آذربایجان‌غربی بی نظیر است
استاندار آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی آماده همکاری با کشور فنلاند در حوزه توسعه گردشگری و احیای دریاچه ارومیه است.

به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان ظهر امروز در ادامه دیدار با سفیر فنلاند در ایران، با اشاره به ظرفیت های گردشگری، تنوع آب و هوایی و جاذبه های طبیعی بی نظیر استان، افزود: آذربایجان غربی 1 هزار و 700 اثر ثبت شده ملی و 5 اثر ثبت شده جهانی دارد که این استان را مستعد همکاری با فنلاند در حوزه گردشگری می سازد.

وی همچنین آذربایجان غربی را سرزمین رنگین کمان اقوام و مذاهب مختلف معرفی کرده و یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران توجه ویژه به اقوام و مذاهب مختلف داشته و مردم کشورمان بدون توجه به دین و مذهب، از خدمات گوناگون به صورت مساوی بهره مند می شوند.

استاندار آذربایجان غربی به اهمیت توسعه روابط دوجانبه با کشور فنلاند نیز اشاره کرده و افزود: گفتگوها و نشست های مشترک درخصوص پتانسیل های همکاری با کشور فنلاند در زمینه های اقتصادی، صادرات محصولات کشاورزی و زیست محیطی با توجه به روابط دیرینه دو کشور ادامه خواهد یافت.

معتمدیان همچنین با بیان اینکه آذربایجان غربی علیرغم تهدیدات مختلف منطقه ای، یکی از امن ترین استان های ایران است، خاطرنشان کرد: آماده همکاری مشترک با کشور فنلاند در بخش ترانزیت کالا، صنعت، معدن، احیای دریاچه ارومیه و مدیریت تبخیر آب هستیم.

وی در ادامه احیای دریاچه ارومیه را یکی از اولویت های زیست محیطی دولت سیزدهم عنوان کرده و افزود: وضعیت کنونی دریاچه ارومیه نتیجه مداخلات انسانی و تغییرات اقلیمی چون افزایش دما و کاهش بارندگی و ذخایر برفی در منطقه بوده است.

استاندار آذربایجان غربی به تشکیل کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه و تدوین 26 برنامه برای تثبیت و احیای این دریاچه نیز اشاره کرده و اظهار داشت: متاسفانه توسعه بخش کشاورزی و کشت محصولات پرآب بر، در کاهش آب دریاچه ارومیه دخیل بوده و برای جلوگیری از مصرف بی رویه آب های زیرزمینی، ایستگاه های فیزیومتری در حوضه این دریاچه احداث شده است.

معتمدیان همچنین با اشاره به برنامه های سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه، افزود: فاز نخست انتقال 600 میلیون مترمکعب از آب های مازاد منطقه از طریق تونل 37 کیلومتری به دریاچه ارومیه به بهره برداری رسیده و فاز آخر آن با اهتمام دستگاه های متولی احتمالاً تا پایان سال خاتمه خواهد یافت.

وی در ادامه مدیریت پساب در منطقه را یکی دیگر از برنامه های سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه عنوان کرده و گفت: تدابیر لازم برای انتقال 52 میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده شهر ارومیه و 170 میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده شهر تبریز به دریاچه ارومیه اندیشیده شده و بخشی از آن به بهره برداری رسیده است.

استاندار آذربایجان غربی به برنامه های نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه نیز اشاره کرده و افزود: مهمترین برنامه در این حوزه، تغییر الگوی کشت و جایگزین کردن محصولات پرآب بر چون سیب، چغندر و یونجه با محصولات کم آب بر است.

معتمدیان همچنین با اشاره به ضرورت مکانیزه کردن اراضی کشاورزی و استفاده از سیستم های نوین آبیاری، تصریح کرد: آذربایجان غربی آماده برقراری ارتباط و همکاری فیمابین تیم های مطالعاتی دانشگاه ارومیه با دانشگاه های فنلاند درخصوص احیای دریاچه ارومیه است.

وی در ادامه اولویت دولت سیزدهم درخصوص احیای دریاچه ارومیه را اجرای برنامه های نرم افزاری با مشارکت مردم عنوان کرده و افزود: کاهش مصرف آب و افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی، نیازمند ترویج، آموزش و اقناع سازی مردم درخصوص کشت جایگزین برای احیای دریاچه ارومیه است.

استاندار آذربایجان غربی در پایان با اشاره به اهمیت احیای تالاب ها در کنار نجات دریاچه ارومیه، گفت: احیای تالاب های استان و مهاجرت پرندگان به منطقه، روزهای خوبی را برای منطقه و دریاچه ارومیه نوید می دهد.