دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه:

ترویج و اجرای سیاست های کاهش مصرف آب در حوضه نیازمند عزم ملی است

ترویج و اجرای سیاست های کاهش مصرف آب در حوضه نیازمند عزم ملی است
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با اشاره به اهمیت اجرای طرح های مربوط به اصلاح الگوی مصرف در آذربایجان غربی و بویژه حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: ترویج و اجرای سیاست های کاهش مصرف آب در حوضه نیازمند عزم ملی است.

به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، اولین جلسه ستاد ملی نجات دریاچه ارومیه در سال جاری به ریاست محمدصادق معتمدیان مدیر اجرایی و دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه و استاندار آذربایجان غربی با حضور معاونین وزارتخانه های عضو ستاد ملی نجات دریاچه ارومیه امروز در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

در این جلسه دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه ضمن قدردانی از اقدامات وزارتخانه های مربوطه در ارتباط با اجرای پروژه های طرح احیای دریاچه ارومیه بر استمرار و تقویت اقدامات نرم افزاری نظیر اجرای الگوی کشت محصولات کم آب بر و اقدامات ترویجی در سطح حوضه تاکید کرد.

محمدصادق معتمدیان در ادامه با اشاره به افزایش مصارف بخش کشاورزی در حوضه آبریز گفت : موضوع ترویج و اجرای سیاست های کاهش مصرف آب در حوضه نیازمند عزم ملی و برنامه ریزی اصولی در سطح وزارتخانه جهاد کشاورزی هست که خوشبختانه وزیر محترم جهاد کشاورزی در سفر اخیر به آذربایجان غربی و  بازدید از پروژه های کشاورزی استان به این مسئله نیز تاکید داشتند.

وی تحویل حجمی آب در شبکه های آبیاری را یکی از الزامات کاهش مصرف آب در این حوضه دانست و افزود: با توجه به اعلام آمادگی وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی تحویل حجمی آب در شبکه آبیاری مهاباد در روزهای  آتی با حضور مدیران ارشد وزارتخانه های مذکور در شهرستان مهاباد عملیاتی می شود.


 در این جلسه آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و اقدامات انجام شده توسط دستگاه های اجرایی در ارتباط با مصوبات کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه بررسی گردید.

همچنین سازمان هواشناسی کشور گزارشی از پیش بینی سه ماهه وضعیت بارش در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و  دانشگاه ارومیه نیز گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص اجرای طرح مدیریت پایدار در حوضه آبریز دریاچه ارومیه‌ با مشارکت جوامع محلی در راستای اقدامات نرم افزاری در سطح حوضه ارائه کردند.

گفتنی است بر اساس گزارش ارائه شده تراز دریاچه ارومیه بواسطه بارش های مناسب، اقدامات انجام شده در اتمام پروژه های نیمه تمام و بهره برداری از آن  و رهاسازی آب از سد و نظارت بر انتقال آب در رودخانه های فاقد سد نسبت به دوره مشابه سال آبی قبل 31 سانتی متر بالاتر و حجم و مساحت سطحی آبی آن به ترتیب 327 کیلومتر مربع و 650 میلیون متر مکعب بیشتر است.