وزیر علوم:

فناوریهای جدید باید به بخش تولید وارد شود

فناوریهای جدید باید به بخش تولید وارد شود
منصور غلامی صبح دوشنبه در یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران با اشاره به لزوم ارتقا بین صنعت و دانشگاه اظهارداشت: فناوری های جدید باید به بخش تولید و صحنه کار و تلاش وارد شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: فناوری های جدید باید به بخش تولید و صحنه کار و تلاش وارد شود.

منصور غلامی صبح دوشنبه در یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران با اشاره به لزوم ارتقا بین صنعت و دانشگاه اظهارداشت: فناوری های جدید باید به بخش تولید و صحنه کار و تلاش وارد شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر هرروز خبری از ابداع، اختراع، راه اندازی ترم افزار و سامانه و فناوری‌های جدید داریم اظهار داشت: حرکت ما نیز در این عرصه مطلوب بوده است و هم اکنون با توجه به نیازهای روز دنیا و شرایط جامعه، مسیر را برای پیوستن به دانشگاههای جامعه محور طی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه همکاری علمی با بخش‌های صنعتی و حل مشکلات اجتماعی از برنامه‌های وزارت علوم تحقیقات و فناوری است، اظهار داشت: در همین راستا تغییر عناوین و محتوای برخی از دروس دانشگاهی انجام شده است تا علم‌اندوزی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کاربردی‌تر باشد.

غلامی با بیان اینکه دانشگاه‌های کشور در دهه ۶۰ و پس از انقلاب اسلامی دوره تربیت نیروی انسانی را پشت سر گذاشتند، اظهار داشت: روند تربیت نیروی انسانی در دهه چهارم انقلاب اسلامی به سمت پژوهش‌محور بودن و کارآفرینی سوق یافته است که باید این روند تقویت شود.

وزیر علوم همچنین با اعلام اینکه هم‌اکنون بیش از چهارهزار و ۵۰۰ هکتار در کشور زیر کشت گیاهان زینتی قرار دارد، افزود: بیش از ۵۸‌ هزار نفر در این حوزه اشتغال دارند و سالانه بیش از ۲‌ میلیارد و ۷۰۰ میلیون گل به صورت شاخه‌بریده، سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون انواع گل فضای سبز و باغچه‌ای و ۷۰۰ میلیون انواع گل آپارتمانی در کشور تولید می‌شود.

غلامی با بیان اینکه ایران در جایگاه ۱۷ تولید گل در جهان قرار دارد ولی متاسفانه رتبه ۱۱۳ صادرات گل در جهان را به خود اختصاص داده است گفت: ایران با تولید سالانه ۳۲.۷ هزارتن گل محمدی بیش از ۷۰ درصد گل‌محمدی جهان را تولید می کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کاهش ورودی‌های رشته‌هایی همچون کشاورزی را مناسب ارزیابی نکرد و گفت: با ایجاد فرصت شغلی می‌توان گرایش جوانان به این رشته مهم را بهبود بخشید. رییس انجمن علوم باغبانی ایران گفت: درآمد حاصل از رشد کمی و کیفی محصولات باغی و صادرات آن با می‌تواند ارزآوری فروش نفت برابری کند.

رضا فتوحی رئیس انجمن علوم باغبانی ایران نیز در این کنگره اظهارداشت: کشوری نظیر هلند اقلیمی مشابه شمال ایران دارد و میزان فروش محصولات باغی آن بیش از ۲ برابر درآمد حاصل از فروش نفت ایران است.

وی با انتقاد از طولانی بودن دریافت مجوز تولید محصولات باغی اظهار داشت: سرمایه انسانی، سرمایه گذار، کارآفرین و نیروی کار مناسبی در کشور وجود دارد که می‌توانند در توسعه اقتصادی نقش آفرینی کنند.

وی تنوع انجمن‌های علمی را نشان از توسعه اجتماعی دانست و ادامه داد: برای تبادل یافته‌های علمی و تعامل پژوهشگران، برگزاری کنفرانس های علمی و توسعه بحث‌های آزاداندیشی ضروری است.

رحیم حب نقی رئیس دانشگاه ارومیه هم در این کنگره با بیان اینکه دانشگاه ارومیه آمادگی کامل برای بررسی راهکارهای حل مشکلات کشاورزی منطقه را دارد تاکید کرد: حاصل پژوهش‌های علمی باید در جامعه نمایان شود.

دبیر اجرایی یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران نیز در این آیین گشایش این کنگره گفت: تولید و فیزیولوژی گیاهان باغبانی، به نژادی، بیوتکنولوژی و کشت بافت، فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، مدیریت تنش های زیستی و غیرزیستی، آبیاری، تغذیه و کشت های بدون خاک، مدیریت تولیدات گلخانه ای از محورهای برگزاری این کنگره  است.

عباس حسنی، فضای سبز و باغبانی شهری، کشت و فرآوری گیاهان دارویی، باغبانی ارگانیک و تولید محصولات سالم، مدیریت بازاریابی و فروش محصولات باغبانی را از دیگر محورهای برگزاری این کنگره علمی عنوان کرد.

وی ادامه داد: این کنگره به همت انجمن علوم باغبانی ایران و دانشگاه ارومیه با شعار توسعه باغبانی نوین، پتانسیل نهفته و کارافرینی پایدار در محل پردیس دانشگاه ارومیه به مدت ۳ روز به کار خود ادامه خواهد داد.

کنگره علوم باغبانی برای اولین‌بار در سال ۱۳۷۵ در کرج و پس از آن هر ۲ سال یکبار توسط یکی از دانشگاه‌های معتبر با همکاری انجمن علوم باغبانی ایران و حمایت معاونت باغبانی وزارت جهادکشاورزی برگزار می‌شود.