آیتالله رئیسی در نشست خبری سفر به آذربایجان غربی:
سفر دولت به آذربایجان غربی 157 مصوبه در حوزههای مختلف داشت
به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، آیتالله سیدابراهیم رئیسی بامداد امروز در پایان بیست و یکمین سفر استانی دولت، در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه استان آذربایجان غربی درباره دستاوردهای این سفر گفت: سفرهای استانی دولت به ظاهر یک روزه هستند، اما در واقع هم پیش از سفر بررسیهای مفصلی در خصوص نیازها و اولویتهای استانِ مقصد انجام میشود و هم در طول سفرها، برنامهها چنان فشرده است که تا پاسی از شب ادامه مییابد و به نوعی اسباب زحمت میزبان را فراهم میکند.
رئیس جمهور با بیان اینکه آذربایجان غربی به نوعی یکی از قطبهای کشاورزی، معدن و گردشگری کشور است، افزود: یکی از اولویتهای مهم این استان و البته استانهای همجوار احیای دریاچه ارومیه است که اقداماتی قبلا در این راستا انجام شده اما هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است. لذا ضمن مطالعه اقدامات انجام شده، بنده امروز بازدیدی از این دریاچه داشتم و بر اساس برنامهریزیهای انجام شده تلاش خواهیم کرد که احیای این دریاچه در زمان مشخصی به سرانجام برسد.
دکتر رئیسی با اشاره به افزایش 50 درصدی تجارت از پایانه مرزی آذربایجان غربی اظهار داشت: ظرفیت توسعه مضاعف تجارت از پایانه این استان وجود دارد اما این مهم در گرو چند اقدام از جمله فعالیت 24 ساعته گمرکات است که در این سفر بر ضرورت این مسئله تاکید کردم.
آقای رئیسی ضمن اشاره به اراده جدی دولت بر توسعه تجارت با همسایگان، از برخی توفیقات دولت مردمی در این زمینه طی ماههای گذشته خبر داد و گفت: یقینا استان آذربایجان غربی همچون سایر استانهای مرزی کشور میتواند در راستای تحقق این هدف مهم یعنی افزایش سهم ایران از تجارت منطقهای و اولویت یافتن سیاست همسایگی، نقش محوری ایفا کند.
رئیس جمهور همچنین بر پرهیز از تصمیمگیریهای خلقالساعه و تغییر مکرر مقررات تاکید و تصریح کرد: مقرر شد در جهت توسعه تجارت در مرزهای استان، بازارچههای مرزی هر چه سریعتر فعال شوند و همزمان وضعیت کولهبری نیز ساماندهی شود تا با تسهیل مسیرهای قانونی تجارت، جلوی تجارت از مسیرهای غیرمتعارف گرفته شود.
آیتالله رئیسی همچنین به مشکلات استان در زمینه مراکز درمانی اشاره و خاطرنشان کرد: دولت در تمام استانهای کشور به جای کلنگزنی پروژههای جدید، تمرکز خود را بر تکمیل سریعتر پروژههای نیمهتمام گذاشته است و بر همین اساس، در استان آذربایجان غربی نیز تکمیل پروژههای نیمهتمام از جمله در حوزه درمانی و بهداشتی مورد توجه قرار گرفت.
رئیس جمهور با بیان اینکه این سفر 157 مصوبه در حوزه های مختلف راه و شهرسازی، جهادکشاورزی، نیرو، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان داشت، گفت: در این سفر احداث 49 هزار واحد مسکونی در راستای اجرای وعده دولت برای ساخت 4 میلیون مسکن در 4 سال در آذربایجان غربی آغاز شد تا مردم شاهد رفع مشکل و کاهش هزینه مسکن در سبد هزینه های خود باشند.
دکتر رئیسی ایجاد کانالهای آبیاری، آبخیزداری، آبخوانداری و بیابانزدایی را از دیگر برنامههای دولت برای آبادانی آذربایجان غربی برشمرد و افزود: کشاورزی استان نباید با مانع مواجه باشد، اما لازم است کشاورزان عزیز استان قانع شوند تا الگوی کشت متناسب با شرایط اقلیمی و در جهت رفع نیازهای کشور تغییر کند.
رئیسجمهور حرکت به سمت خودکفایی در تولید کالاهای اساسی را یک ضرورت راهبردی برای کشور خواند و گفت: این اتفاق زمانی میافتد که اراضی کشاورزی نه به شکل دستوری بلکه به شکل اقناعی به کشت کالاهای اساسی اختصاص یابد.
رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد که اجرای مصوبات این سفر استانی با همت مدیران آذربایجان غربی به شکل جهادی دنبال شود تا مردم نتایج آن را احساس کنند و اظهار داشت: علاوه بر مدیران استانی، معاونت اجرایی ریاست جمهوری هم تحقق اهداف و مصوبات سفرهای استانی را با جدیت پیگیری میکند.
آیتالله رئیسی همچنین در پاسخ به این سوال که دولت چه برنامهای برای حمایت از تولیدات زراعی و باغی استان دارد، تصریح کرد: با استقرار استاندار جدید و با همکاری وزیر جهادکشاورزی اقداماتی در این زمینه از جمله در خصوص سیب و انگور انجام شده که آثار آن در همین چند ماه ملموس بوده است. از جمله اینکه صادرات سیب از نظر حجمی 5 برابر و از نظر ارزش 6 برابر گذشته شده است.
رئیس جمهور ادامه داد: تلاش شده وضعیت آینده برای کشاورزی قابل پیشبینی باشد تا کشاورزان بتواند برای کشت خود برنامهریزی داشته باشند. همچنین تلاش شده با تعیین میزان نیاز داخلی، تمام موانع صادرات مازاد محصولات کشاورزی مرتفع شود.
دکتر رئیسی در پاسخ به سوال دیگری درباره تخصیص حق مالکانه معادن به استانها خاطرنشان کرد: دولت از سرمایهگذاری در معادن استان حمایت میکند و از سوی دیگر وضعیت پروانههای صادر شده اما راکد را در حوزه معادن ساماندهی خواهد کرد. در ماههای سپری شده از استقرار استاندار جدید با همکاری وزارت صمت سرمایهگذاری خوب و قابل توجهی در معادن استان انجام و به بخش خصوصی میدان داده شده تا فعالیتهای خود را در معادن آذربایجان غربی گسترش دهد.
رئیس جمهور تاکید کرد: حق مالکانه معادن هر استان باید در مسیر توسعه همان استان هزینه شود. حق مالکانه تاکنون به حسابهای خزانه در تهران واریز میشده است، اما در قانون بودجه 1401 مقرر شده که صندوق توسعه و پیشرفت در همه استانها تاسیس شود و حق مالکانه معادن محل تامین بخشی از منابع این صندوق باشد. درآمدهای حاصل از فروش اموال مازاد دولت نیز بخش دیگری از منابع این صندوق را تامین خواهد کرد.