استاندار آذربایجانغربی:
کمیته ساماندهی سیب در استان ایجاد شود/توسعه صنایع بستهبندی و سورتینگ پیگیری شود/آذربایجانغربی باید قطب نخست صنایع تبدیلی سیب در کشور و منطقه باشد /وضعیت سیبهای صنعتی تعیین تکلیف شود
به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجانغربی، محمدصادق معتمدیان ظهر امروز در جلسه بررسی مسائل و مشکلات سیب استان، با اشاره به ایجاد کمیته ساماندهی سیب در استان، اظهار داشت: با توجه به نقش مهم این محصول در کسب درآمد برای باغداران استان، بایستی کمیتهای متشکل از دستگاههای دولتی و بخش خصوصی در راستای هماندیشی در ارتباط با سیب تولید شده در استان ایجاد شود.
وی توسعه صادرات سیب را یکی از سیاستهای مهم دولت در استان دانست و خاطر نشان کرد: بایستی مشکلات احصا شده و پیشنهادات توسط کارشناسان با توجه به شرایط استان ارائه و به نتیجه برسد و همچنین توسعه صنایع بستهبندی و سورتینگ بهعنوان یکی از ظرفیتهای استان مدنظر قرار گیرد.
وی بر استفاده از توان و طرفیت سرمایهگذاران استانی، نهادهای انقلابی و هلدینگهای خصوصی تأکید کرد و گفت: تلاش میکنیم تا آذربایجانغربی بهعنوان قطب نخست صنایع تبدیلی سیب در کشور و منطقه نقشآفرینی کند ازاینرو انتظار میرود تمامی دستگاهها برای رفع مشکلات باغداران بسیج شوند.
استاندار آذربایجانغربی افزایش اختیارات استانداری برای انجام صادرات از طریق گمرکات را عنوان کرد و گفت: دستاندازهایی که توسط برخی از بخشنامهها و مصوبات بر سر راه قرار دارد بایستی مرتفع شوند.
معتمدیان با تأکید بر خدماتدهی بانکها در داخل استان بهویژه در بخش کشاورزی، بیان داشت: بانکها مصارف و منابع خود را تهیه و اعلام کنند چرا که مصارف بایستی در داخل استان و بر اساس اولویتبندی صوت گیرد.
وی تأکید کرد: با توجه به زیرساختهای استانی، آذربایجانغربی بهعنوان هاب اقتصادی منطقه معرفی شود و این موضوع به نوبه خود میتواند سبب توسعه صادرات و ارز آوری برای کشور شود.
وی تصریح کرد: خرید تضمینی سیب از دهم آبانماه انجام گرفته و بر اساس گزارشها تمامی سیبها از باغداران خریداری شده است و سیبهایی تلنبار شده در کنار جادهها مربوط به واسطهها و دلالان میباشد که به دنبال افزایش قیمت و سود خود هستند.
معتمدیان خواستار نقشآفرینی رسانهها در انعکاس اخبار مثبت از سطح استان بهویژه بحث سیب شد و عنوان کرد: موضوع تلنبار سیب در کنار جادهها و انعکاس اخبار و تصاویر مربوط به آن در حالی صورت میگیرد که سرنوشت بیشاز یک میلیون و 200 هزار تن سیب تعیین تکلیف شده است ازاینرو رو انتظار میرود مطالب و اخبار امیدبخش نیز به مردم منعکس شوند.
وی یادآور شد: 92 درصد از سیب استان برای مصارف و صادرات است و تنها 8 درصد تحت عنوان سیب صنعتی یا زیردرختی هستند.