استاندار آذربایجانغربی:
خوی به عنوان شناسنامه عرفان اسلامی به جهانیان معرفی شود / دولت مردمی اهتمام ویژهای به توسعه زیرساختهای فرهنگی، تاریخی و گردشگری دارد
به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان امروز در آیین اختتامیه نهمین همایش بینالمللی شمس و مولانا در شهرستان خوی، این همایش را سرآغاز تحولی بنیادین در حوزههای عرفانی، فلسفی، کلامی، ادبی، فرهنگی و اعتقادی دانسته و افزود: با توجه به وابستگی ادیبان ملل مختلف به حوزه معرفت، نقش معنوی و عرفانی شمس و مولانا نیز در خلق آثار فاخری چون مثنوی معنوی، دیوان شمس، فیه مافیه آشکار است.
وی با اشاره به اینکه بیش از هشتصد سال از پایان زندگی شمس تبریزی میگذرد، خاطرنشان کرد: جهان هر روز بیش از گذشته تشنه معارف معنوی بوده و آثار شمس و مولانا در غرب و شرق عالم به بیشتر زبانها ترجمه و در مقیاسی وسیع منتشر شده است.
استاندار آذربایجانغربی اندیشه شمس و مولانا را رمز تفاهم و پیونددهنده ملتها به یکدیگر قلمداد کرده و افزود: شایسته است که این ظرفیتِ عظیم فرهنگ و معرفت بر همگان بیشتر معرفی شود.
معتمدیان همچنین با معرفی شهر خوی به عنوان سرزمینی که شمس تبریزی در آن آرمیده و نقش بسزایی در صدور فرهنگ داشته، تصریح کرد: سزاوار است شهر خوی به عنوان شناسنامه عرفان اسلامی به جهانیان معرفی و آرامگاه شمس تبریزی در این شهر در شمار مراکز مهم فرهنگی ایران اسلامی شناخته شود.
وی در ادامه توجه به شهر خوی را عامل رشد و تعالی فرهنگی و گسترش صنعت گردشگری منطقه دانسته و افزود: این دیار جایگاه والایی در فرهنگ و ادب و علم جهان داشته و عالمان و عارفان و ادیبان آن در ادوار مختلف سفیران فرهنگی در شهرهای جهان بودهاند.
استاندار آذربایجانغربی به قرارگیری خوی در مسیر جاده ابریشم و سفر جهانگردان و دانشمندان به این شهر زیبا نیز اشاره کرده و یادآور شد: امروز زیرساختهای پیشرفت و تعالی فرهنگی شهر خوی با وجود شخصیتهای تاریخی و معنوی همچون شمس تبریزی و مولانا غنی بوده و باید به نسلهای آینده معرفی و منتقل شود.
معتمدیان همچنین با اشاره به اهمیت ظرفیتهای ارزشمند فرهنگی در تعمیق روابط بین همسایگان، توسعه گردشگری، رشد و بالندگی فرهنگی جوانان و حراست از میراث ملی، افزود: دولت مردمی اهتمام ویژهای به معرفی ذخایر ملی چون شمس و مولانا، به واسطه ایجاد زیرساختهای فرهنگی، تاریخی و گردشگری دارد.
وی در پایان با تاکید بر تداوم توجه به پتانسیلهای اقتصادی، سرمایهگذاری و ایجاد روابط توسعهای در آذربایجانغربی و بخصوص در خوی که نقطه اتصال ایران به اروپا میباشد، اظهار داشت: معتقدیم روابط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، مقدمه پیشرفت و آبادانی ملتها میباشد.