ساخت و سازهای شهری باید برمبانی شهرسازی و رعایت معماری اسلامی و ایرانی انجام گیرند
به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی ، رحمانی در کارگاه آموزشی آشنایی با کمیسیون ماده صد شهرداری ها که در محل استانداری ترتیب یافت، با اشاره به روند فعالیت کمیسیون ماده صد شهرداری ها گفت: بر اساس این ماده قانونی ساخت و سازهای شهری باید رصد و کنترل شده از ساخت و سازهای غیر قاونی در شهرهای جلوگیری شود.
وی ادامه داد : ساخت و سازهای شهری باید منطبق بر اصول و مبانی شهرسازی و رعایت معماری اسلامی و ایرانی انجام گیرند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با انتقاد از نگاه درآمدی شهرداری ها به کمیسیون ماده صد گفت: متاسفانه شهردا یها به دلیل مسائل و مشکلات مالی، به کمیسیون ماده صد نگاه درآمدی دارند و این مسئله موجب ایجاد مشکل در روند ساخت و سازها در حوزه شهری شده است.
رحمانی با اشاره به فعالیت 47 شهرداری در استان گفت: در تمامی شهرداری ها استان کمیسیون ماده صد فعال است و امیدواریم تصمیات این کمیسیون ها با رعایت حقوق حق مردم و رعایت شرایط شهرسازی بر اساس معماری ایرانی و اسلامی صورت گیرد.
رحمانی فرهنگ سازی در کنار برخورد با متخلفان ساخت و سازهای غیرمجاز و غیر قانونی را در کاهش معضلات در حوزه شهرسازی را مورد تاکید قرار داد و گفت: آسیب شناسی قوانین موجود در این حوزه دردر راستای وضع قوانین جدید و همچنیین فرهنگ سازی در بین مردم در خصوص معماری ایرانی و اسلامی می تواند در کاهش پرونده های ورودی کمیسیون ماده صد موثر باشد.
وی گفت: تعداد بالای اراضی قولنامه ای در شهرها و بالا بودن هزینه مهندسی ساخت و سازها موجب بالا رفتن پرونده های ورودی به کمیسیون ماده صد شده است.
در این دوره آموزشی مطلبی مدیر کل دفتر امور شهری و شهرداری های استانداری آذربایجان غربی نیزبا ارائه عملکرد کمیسیون ماده صد شهرداری های استان گفت: در سال گذشته 18 هزار پرونده در کمیسیون ماده صد شهرداری های استان تشکیل شده که 71 درصد از این پرونده ها تبدیل به جریمه شده است و در شش ماه نخست امسال نیز 8 هزار پرونده در این کمیسیون تشکیل شده است.