آستین همتی که برای کمک به بیماران سرطانی آذربایجان غربی بالا زده شد
به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، انجمن خیریه امید ارومیه که از سال 1369 در این شهرستان آغاز به کار کرده نقش بسزایی در جذب و جهت دهی به کمکهای مردمی به نفع بیماران سرطانی بر عهده داشته است بطوریکه توانسته در سال 1396 بیمارستان 60 تختخوابی امید را احداث کند و آن را به بزرگترین مرکز درمان سرطانی استان تبدیل کند، بیمارستانی که هم اکنون روزانه به 70 بیمار، خدماتی درمانی از قبیل رادیو تراپی و شیمی درمانی ارائه میکند.
این موسسه در کنار بیمارستان امید ارومیه توانسته یک هتل نیز برای اقامت رایگان خانواده آن دسته از بیماران سرطانی که از استانها یا شهرستانهای دیگر برای درمان به این بیمارستان مراجعه میکنند، احداث کند.
اما مدتی است که بیمارستان امید با مشکل کمبود دستگاههای تخصصی درمان بیماران سرطانی دست و پنجه نرم میکند.
دکتر جواد خشابی متخصص کودکان و رییس هیات مدیره انجمن خیریه حمایت از بیمارن مبتلا به سرطان آذربایجانغربی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا میگوید: متاسفانه خرابی و از کار افتادن یک دستگاه رادیوتراپی و استهلاک یک دستگاه دیگر در بخش پرتو درمانی مرکز امید، بیماران نیازمند مبتلا به سرطان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
با این اظهارات رییس هیات مدیره انجمن خیریه آذربایجان غربی، در واقع مهمترین و بزرگترین واحد رادیوتراپی این استان تنها با یک دستگاه، خدمات درمانی ارایه میدهد که همین امر باعث بروز مشکلات زیادی برای بیماران و خانوادههای آنان شده است.
دکتر خشابی میگوید: در این مرکز علاوه بر بیماران قبلی، هر ماه حدود 200 بیمار جدید نیز اضافه میشود و به علت تراکم بیماران بدلیل خرابی و از کار افتادن 2 دستگاه پرتو درمانی، همراهان خسته و دردمند بیماران باید ساعتها در نوبت درمان منتظر باشند به گونهای که در بسیاری از مواقع برای رسیدن نوبتشان، شب را در بیمارستان صبح میکنند.
حال فرض کنید در کنار این همراهان خسته، بیماران رنجور نیز همراه خانوادههایشان ماهها به انتظار میمانند تا نوبت پرتور درمانی آنان فرا برسد تا شاید از درد جانکاه رهایی یابند.
پس از اطلاع محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجانغربی از وضعیت دستگاههای درمانی تخصصی این بیمارستان سریعا تدارکات یک بازدید فراهم شد.
در همان بازدید میدانی، گامهای مثبتی با پیگیریهای تلفنی استاندار آذربایجانغربی از مسوولان کشوری برای رفع مشکلات این مرکز درمانی تخصصی برداشته شد.
اما این تمام ماجرا نبود؛ استاندار آذربایجانغربی به همراه مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی جلسهای با وزیر بهداشت و درمان ترتیب داد تا مشکلات مربوط به این حوزه به اطلاع وزیر برسد.
معتمدیان به عنوان مقام عالی استان با عملکرد خود در این حوزه نشان داد دولت مردمی به دور از شعار، در کنار مردم دردمند قرار گرفته و بدون شومن بازی همه تلاشش را به کار میگیرد تا دردی از جامعه درمان شود.
استاندار آذربایجانغربی در این جلسه علاوه بر اشاره به کمبود تخت بیمارستانی در استان و ضرورت اتمام مراکز درمانی نیمه تمام و توجه به توریست درمانی، به مشکلات بزرگترین بیمارستان تخصصی بیماران سرطانی نیز اشاره کرد و تجهیز و نوسازی دستگاههای شتاب دهنده این بیمارستان را ضروری دانست.
معتمدیان در حضور وزیر به بازدید اخیر خود از بخشهای مختلف بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی امید ارومیه و بررسی مشکلات این بیمارستان از جمله دستگاه شتاب دهنده خطی اشاره کرد و به اطلاع وزیر رساند که با وجود گذشت 18 ماه از سفارش خرید دستگاه جدید به وزارت بهداشت، متاسفانه هنوز این دستگاه تحویل بیمارستان امید نشده است.
اعضای مجمع نمایندگان آذربایجانغربی در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه و همنوا با مقام عالی اجرایی استان مدعی شدند تجهیز بیمارستان بیماران سرطانی امید ارومیه سبب عزیمت بیماران به شهرهای بزرگ همچون تهران و ایجاد مشکل در روند درمان و تحمیل هزینههای گزاف برای درمان آنان است.
انتشار گزارش خبری نشست با وزیر بهداشت حاکی از آن بود که دکتر عین الهی قول مساعد برای رفع مشکلات مربوط به بیمارستان امید را داده و از مقامات استانی بابت حساسیت در این راستا قدردانی کرده است.
پیگیریهای خبرنگار ایرنا، حاکی از آن است که مسوولان بیمارستان امید در اردیبهشت سال 1401 قراردادی با یک شرکت برای تحویل 6 ماهه یک دستگاه شتاب دهنده امضا کردند بدلیل نوسانات ارزی این شرکت از تحویل دستگاه خودداری کرده است.
اما استاندار آذربایجانغربی با پیگیریهای مصرانه خود امید را در دل بیماران سرطانی زنده کرد تا موافقتنامه رسمی تحویل دستگاه شتاب دهنده اول تا اواسط اردیبهشت ماه صادر شود؛ ارزش روز این دستگاه شتاب دهنده که به قیمت 16 میلیارد تومان خریداری شده بیش از 100 میلیارد تومان است که مجهز به آخرین تکنولوژی بوده و نقش بسزایی در درمان بیماران سرطانی دارد.
دستگاه دوم شتاب دهنده نیز که آن هم ارزش 100 میلیارد تومانی دارد، آماده تحویل است و 16 میلیارد تومان از کل مبلغ آن به عنوان پیش پرداخت به حساب شرکت واریز شده است.
استاندار آذربایجانغربی این بار با توجه به لزوم توجه جدی به تکمیل زیرساختهای حوزه بهداشت و درمان استان با همراهی وحید جلال زاده نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی پیگپیریهایی انجام دادند تا همه برای تامین اعتبار خرید دستگاه دوم شتاب دهنده پای کار آمده باشند و با دعوت از خَیرین بخشی از هزینه خرید دستگاه دوم شتاب دهنده تامین شود فقط در یک مورد این هماهنگی موجب شد فعالان اقتصادی، تجار و بازارگان استان در تجهیز بیمارستان بیماران سرطانی امید احساس مسوولیت کرده و تعهد کمک 300 میلیارد ریال را به این موسسه ارائه دهند.
سالها خواهد گذشت و دوره دولتها یکی پس از دیگری به اتمام خواهد رسید اما قطع یقین این خاطرات از تلاش مقامات دولت مردمی سیزدهم است که سالیان سال در گوشهای از اذهان مردم بویژه بیماران سرطانی نقش خواهد بست که همواره از آن به نیکی یاد کنند.
امید است با یاری خداوند متعال و کمکهای نیکوکارانه خیرین و حمایتهای مسوولان، بیمارستان خیریه امید ارومیه به روز به روز مجهزتر از گذشته شود تا مراحل درمان بیماران مبتلا به سرطان در مسیر تسهیل قرار گرفته و دعاهای خیر بیماران دردمند و خانوادههای پریشان آنان موجب عافیت و سلامت شود.