متن سخنرانی استاندار آذربایجان غربی در سومین اجلاس منطقه ای وحدت اسلامی در ارومیه

متن سخنرانی استاندار آذربایجان غربی در سومین اجلاس منطقه ای وحدت اسلامی در ارومیه
استاندار آذربایجان غربی امروز در سومین اجلاس منطقه ای وحدت اسلامی که در ارومیه برگزار می شد، سخنرانی کرد.

به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، متن سخنرانی محمدصادق معتمدیان بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین
اِنَ هذِهِ اُمَتُکُم اُمَةً وَحِدَةً وَ اَنَا رَبُکُم فَاعبُدون

عرض سلام و ادب و احترام دارم محضر یکایک عزیزان حاضر در این مراسم و محفل نورانی.
خیر مقدم و خوش آمد عرض می کنم حضور میهمانان و مدعوین گرامی از کشورهای اسلامی منطقه و استان های غربی کشور و همین طور مدیران مدیران و مسئولان ملی و استانی حاضر در این همایش.

مفتخریم از این که امروز میزبان جمعی از علما، فضلا، اندیشمندان و فرهیختگان عرصه دین و مبانی اعتقادی هستیم. و از عنایات دبیر کل محترم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و نماینده معزز ولی فقیه و امام جمعه محترم ارومیه صمیمانه تشکر می کنم که شرایط میزبانی سومین نشست منطقه ای کنفرانس وحدت اسلامی را در استان آذربایجان غربی فراهم آوردند.

آذربایجان غربی به عنوان رنگین کمان اقوام، ادیان و مذاهب در ایران اسلامی بر خود می بالد که با بهره مندی از ظرفیت بی نظیرهمزیستی مسالمت آمیز، ادیان و مذاهب به الگویی فاخر و نمونه برای وحدت تبدیل شده است.

مردم آذربایجان غربی از مسلمان و مسیحی، اهل سنت و اهل تشیع در کنار هم در زیر چتر نظام مقدس جمهوری اسلامی ضمن تلاش و همراهی برای تقویت روز افزون بسترهای وحدت و همدلی برای رشد و شکوفایی ایران عزیز تلاش دارند. حضور چهره های نخبه و فرهیخته از همه اقوام و ادیان در بسترهای اجتماعی و سیاسی بیانگر اهتمام و توجه نظام جمهوری اسلامی به ظرفیت های دینی و قومی دیگر ادیان و اقوام در این استان است.

امروز لزوم حفظ و استمرار تعامل سازنده میان پیروان مذاهب اسلامی به‌خصوص عالمان و اندیشمندان دینی، تلاش در جهت تحقق وحدت اسلامی و احیای امت واحده اسلامی، توجه به جهاد تبیین بخصوص افشای ماهیت جریانات افراطی، تلاش همگانی برای تبیین معارف اصیل اسلامی و جلوگیری از اهانت به مقدسات مذاهب اسلامی و  توجه به آرمان مقدس آزادسازی سرزمین اسلامی فلسطین به‌عنوان اصلی‌ترین موضوع جهان اسلام از مهم ترین اهدافی است که باید پیگیری و اجرایی شود.

امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند آگاهی از دستاورد نهضت انسجام بخش امام حسین (علیه السلام) هستیم. مهم ترین دستاورد این نهضت آگاهی بخشی به مردم و ایجاد مسئولیت پذیریِ آنها در قبال جامعه اسلامی بود. از مهم‎ترین جلوه‎های وحدت‎ساز امام حسین(علیه السلام) را در پیاده‎روی اربعین حسینی شاهد هستیم. همان جایی که افراد از فرق و مذاهب مختلف و با یک هدف واحد به سمت تحقق تمدن الهی حرکت می‎کنند. در این جریان الهی نه تنها اوج وحدت مسملین بلکه اوج وحدت بین‎ادیانی را شاهد هستیم و این مسأله جز معجزه خداوندی به واسطه نور حسینی نمی‎تواند باشد.

به فرموده رهبر معظم انقلاب: «اتّحاد مسلمانان درمان بسیاری از دردهای امّت اسلامی است » و محور وحدت، وجود مقدس نبی مکرم اسلام است.

توحید به عنوان اصل، نه تنها بین مسلمانان بلکه در میان تمام ادیان آسمانی به عنوان محور گفتگو در نظر گرفته می‌شود. ایمان به خدای یگانه، کتاب‌های آسمانی و پیامبران و روز واپسین مهم‌ترین پایگاهی است که گفتگوی جوامع اسلامی باید بر آن استوار شود.  خداوند، عامل مهم و اساسی جهت رسیدن به وحدت بین مسلمین را "کلام الله" می‌داند و قرآن را به عنوان منبع مشترک مسلمانان معرفی می‌کند. کتاب الهی، مسلمانان را متعلق به امتی یکپارچه می‌داند زیرا قرآن، انسان‌ها را به همدلی و گفتگو فرا می‌خواند و الفت، مهربانی و برادری را نعمتی می‌داند که با پذیرش دین خدا از سوی پروردگار به آنها تعلق گرفته است.

اولین نقطه مشترک بین مسلمانان، ایمان به خدا و دومین نقطه، ایمان به پیامبر اسلام است. این دو نقطه مشترک می‌توانند مسلمانان را از گرداب اختلاف نجات داده و به گفتگوی مشترک و همدلی برساند، چنانکه قرآن کریم به امت اسلام توصیه می‌کند تا در صورت منازعه و اختلاف به خدا و پیامبر رجوع کنید. قطعاً راهبرد «گفتگوی بین مذاهب اسلامی»  موجبات تحکیم و تقویت همگرائی امت اسلامی و در نهایت طرد تفرقه اندازان را موجب خواهد شد.

دشمنان اسلام می‌دانند تنها راه نفوذ در جوامع اسلامی اختلاف افکنی میان مسلمانان است، زیرا این واگرایی‌ها باعث شد تا قدرت‌های استعماری بتوانند به راحتی از منابع مادی و معنوی مسلمین بهره برداری کنند. تبلیغات دشمنان علیه اسلام، یکی از راه‌های خدشه وارد کردن به وحدت و ایجاد گفتگو میان مسلمانان است؛ آنها دین را به بدترین شکل در جوامع معرفی می‌کنند تا قدرت اسلام در جوامع کمرنگ شود و مردم از دین و رهبران آن فاصله بگیرند.

تحرکات و اقدامات خصمانه همچون اهانت به مقدسات اسلامی و شخص نبی مکرم اسلام و قرآن سوزی که نمونه اخیر آن را در کشور سوئد شاهد بودیم و نیز  حمله به کیان کشورهای اسلامی از نمونه های تلاش هدفمند دشمن برای ضربه زدن به اسلام و وحدت اسلامی است.

این موضوع مورد اتفاق نظر می باشد که سعادت و شقاوت ملت ها در گرو وحدت یا تفرقه آنان است و همواره در طول تاریخ، ملت ها متحد سعادتمند بودند و هرگاه حرکت به سوی جدایی بوده، افول ملت ها رقم خورده است.

رهبر معظم انقلاب «مد ظله العالی» می فرمایند: تقریب را لازم و واجب و ضروری  و در جهت اهداف نظام اسلامی می دانیم و معتقدیم وحدت شکنی ضربه بزرگی نه فقط به ما، بلکه به کل امت اسلامی است.

معظم له، در سال 1375 در سفر به استان آذربایجان غربی می فرمایند: در این استان ترک و کرد و شیعه و سنی در کنار هم با مهربانی زندگی می کنند. این چیز بسیار با ارزشی است. مردم این منطقه با اینکه خیلی سختی ها دیده اند و با وجود تحریکات دشمنان، توانستند اولا با شجاعت و با مقاومت و ایستادگی، دشمنان را بیرون کنند، ثانیا و از این بالاتر، همان برادری گذشته را، باز هم در بین خودشان برقرار کردند، گروه های مسلمانان با یکدیگر متحد شدند و تحت تاثیر تحریک دشمن قرار نگرفتند و جنگ شیعه و سنی، جنگ ترک و کرد، جنگ مسلمان و مسیحی به راه نینداختند. این رشد مردم این استان را نشان می دهد. من همیشه در دلم این رشد مردم استان را تحسین کرده ام.

و در پایانِ عرائضم از تلاش ها و زحمات همه دست اندرکاران برگزاری سومین نشست منطقه ای کنفرانس وحدت اسلامی صمیمانه تقدیر و تشکر می نمایم.
 و ضمن شکرگذاری به درگاه خداوند متعال از بابت توفیق میزبانی از علما، بزرگان و اندیشمندان جهان اسلام در منطقه، حضور این عزیزان در این جمع فریضه ای عبادی و جهاد فی سبیل ا... خواهد بود و امیدوارم به مدد الهی لحظات و دقایق این همایش در مسیر اعتلای امت اسلام باشد.

إن تنصروا الله ینصرکم و یثبّت أقدامکم
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته