دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه:
رهاسازی 1.1 میلیارد مترمکعب آب به دریاچه ارومیه در دستور کار است / آبگیری تالابهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه تداوم خواهد داشت
به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان در حاشیه بازدید از تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد در گفتگو با خبرنگاران افزود: این حق آبه از طریق رودخانههای منتهی به دریاچه ارومیه و سدها تامین خواهد شد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: امسال برای نخستین بار از آذرماه، عملیات رهاسازی آب از سد سیلوه و کانی سیب و از طریق تونل کانی سیب و گدارچای به سمت دریاچه ارومیه آغاز شده است.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه افزود: امروز 140 مترمکعب در ثانیه از طریق سد بوکان و 30 مترمکعب در ثانیه از طریق سد مهاباد رهاسازی شده و با برنامهریزی ها، تامین آب شرب و بهداشتی نیز از اولویت های اول ما در این بخش است.
استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: حق آبه زیست محیطی برای ما مهم بوده و تلاش کردیم در 2 سال اخیر، تالابهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه که به علت عدم تخصیص حق آبه خشک شده بودند، آبگیری شوند.
معتمدیان همچنین افزود: 85 میلیون مترمکعب حق آبه به این امر اختصاص داده شده تا شاهد احیای تالابها در سطح حوضه آبریز دریاچه ارومیه باشیم.
وی در ادامه با اشاره به همکاری وزارت نیرو و شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی در تخصیص حق آبهها، یادآور شد: بخش عمده ای از حق آبه دریاچه ارومیه از طریق مدیریت مصرف و منابع آبی در استان است.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه افزود: بخش کشاورزی بزرگترین بخش مصرف کننده آب در آذربایجان غربی است و 91 درصد از آب استان در این بخش مصرف میشود.
استاندار آذربایجان غربی اظهار داشت: سه محصول یونجه، سیب و چغندرقند بخش عمده ای از آب استان را مصرف می کنند که با توجه به این امر، تغییر الگوی کشت ضروری است.
معتمدیان با بیان اینکه رویکرد دولت در بخش سخت افزاری با تخصیص اعتبارات و امکانات ویژه محقق شده و هر سه ماه یکبار شاهد بهره برداری پروژهها بودیم، افزود: در چند ماه آینده شاهد افتتاح کانال بادین آباد به عنوان فاز دوم پروژه کانی سیب خواهیم بود که ظرفیت انتقال 180 میلیون مترمکعب آب به سد کانی سیب و دریاچه ارومیه را خواهد داشت.
وی در ادامه تصریح کرد: پروژه های سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه رو به پایان بوده و تمرکز ما بر روی اِعمال برنامههای نرم افزاری از جمله تغییر الگوی کشت خواهد بود.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در پایان با تاکید بر تقویت حوزه های ترویجی و اقناع سازی رسانه ای در این خصوص، افزود: تلاش میکنیم محصولاتی تولید شود که کاهش مصرف آب را به همراه داشته و همزمان ارزش افزوده و انتفاع نیز برای کشاورزان و باغداران استان داشته باشد.