معاون استاندار آذربایجان غربی:
ایران جزو ۱۰ کشور اول دنیا در مدیریت بیماری کروناست
علی مصطفوی امروز سهشنبه در آیین تکریم و معارفه فرمانداران میاندوآب با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور و استان اظهار داشت: تاکنون ۴۰ جلسه استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونا تشکیل شدهاست.
وی با اشاره به اینکه در دنیا از ۱۰ کشور به عنوان کشور حادثهخیز یاد میشود و ایران یکی از آنهاست، افزود: از ۴۰ بلایای طبیعی دنیا، تاکنون ۳۲ مورد از آن در ایران تجربه شده که امسال نیز با شیوع کرونا، یک بلایای دیگر به این آمار اضافه شد.
وی بیان کرد: در این میان مدیران باید هنر و مدیریت مقابله با این بلایای طبیعی را داشته باشند و خوشبختانه ایران اسلامی در بحث کرونا سربلند و با موفقیت بیرون آمد.
وی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت، ادامه داد: در سایه اجرای این طرح، اکنون هیچ بیمارستانی در کشور با کمبود تخت مواجه نیست ولی وقتی در رسانهها اخبار دیگر کشورها را میبینیم، بیماران کرونایی را در راهروهای بیمارستانها بستری میکنند و یا بیماران مسن را پذیرش نمیکردند.
«مصطفوی» با بیان اینکه در زمینه پذیرش بیماران کرونایی در جمهوری اسلامی ایران بین فقیر و غنی هیچ تفاوتی وجود ندارد، گفت: همچنین با هدایتهای مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری مدیریت و مقابله با این بیماری به نحو مطلوب انجام گرفت.
وی ادامه داد: نباید تصور کرد که کرونا تمام شده و اگر دولت برخی محدودیتهای اجتماعی را بر میدارد به منزله پایان کرونا نیست، بلکه به خاطر مسایل معیشتی مردم است.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجانغربی با اشاره به شیوع بیماری آنفولانزا در سال ۱۹۱۸ میلادی در دنیا، گفت: طبق گزارشهای منتشر شده که بدترین پاندمی آنفولانزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۸ روی داد و پس از ۲ سال، محدودیتهای اجتماعی را برداشتند با ایپدمی دوباره بیماری مواجه شدند که ۵۰۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا و ۵۰ میلیون نفر را به کام مرگ کشاند.
وی با بیان اینکه اکنون هم باید هوشیار بود، اظهار داشت: بیماری کرونا در کمین همه است و اگر به فاصلهگذاری اجتماعی و رعایت اصول بهداشتی توجهی نشود، همه را گریبانگیر میکند.
وی بیان کرد: حساسیت موضوع جدی گرفتن کرونا تا حدی است که به دستور مقام معظم رهبری نمازجمعهها و حرمهای مطهر به جهت حفظ جان انسانها تعطیل شده و این مورد باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری جلسه هفتگی به صورت ویدیو کنفرانس با رییس جمهوری در خصوص بیماری کرونا، اظهار داشت: در یکی از این جلسهها که رهبری حضور داشتند، ضمن قدردانی از مدافعان سلامت و مسوولان، بیماری کرونا را به هشت سال جنگ تحمیلی تشبیه کردند.
وی افزود: در دوران دفاع مقدس که جانفشانی رزمندگان اسلام توسط شهیدانی مثل شهید مرتضی آوینی مستندسازی میشد تا امروز نسل جدید با آنها آشنا شوند، براساس نظر رهبری باید روزها و شرایط مقابله با کرونا مستندسازی شود تا آیندگان بدانند که در شرایط تحریمی و وضعیت ناگوار اقتصادی ایران اسلامی با بهترین وجه با همکاری مردم آن را مدیریت کرد.
«مصطفوی» با قدردانی از ایثارگریهای کادر درمانی گفت: کادر درمانی همانند رزمندگان دفاع مقدس صحنه را خالی نکرده و با حضور در صحنه به درمان هموطنان خود پرداختند.
وی همچینن با قدردانی از مردم ایران در خصوص تحمل محدودیتها و کمک به نیازمندان با بخشش و انفاق مال خود قدردانی کرد و گفت: در کشورهای پرادعا و پیشرفته مردم برای تامین اقلام بهداشتی با هجوم به فروشگاهها، آنها را چپاول میکنند ولی در جمهوری اسلامی ایران مردم مومن به یاری همنوعان خود که از شیوع ویروس کرونا آسیب دیدهاند، شتافتند.
وی بیان کرد: باید این اقدامات خودپسندانه و ماندگار ثبت و جهت استفاده آیندگان مستند سازی شود.
وی همچنین با اشاره به نامگذاری سال ۱۳۹۹ به عنوان سال جهش تولید، افزود: همه باید برای تحقق این شعار تلاش کنند و البته به جهت انتخاب عناوین اقتصادی در سالهای گذشته، گامهای موثری برداشته شده و امسال نیز باید برای تحقق جهش تولید همه و به ویژه مسوولان و دستگاههای اجرایی زمینه را فراهم کنند.