استاندار: ممنوعیت صادرات، سیب کاران آذربایجان غربی را متضرر کرد
به گزارش ایرنا محمدمهدی شهریاری در نشستی که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و فعالان صنعتی آذربایجان غربی برگزار شد، افزود: ممنوعیت صادرات سیب باعث شد که محصول در سردخانه آسیب ببیند و فعالان مجبور شدند تا سیب را به صورت محصول صنعتی صادر کنند.
وی بیان کرد: از حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن سیب تولیدی آذربایجان غربی باید حدود ۸۰۰ هزار تن آن صادر شود و باید مسؤولان نسبت به این امر توجه کنند.
وی پیمان سپاری و مسئله بازگشت ارز را از دیگر مشکلات حوزه صنعت مطرح کرد و افزود: رسیدگی به این امر و حل آن نیازمند توجه جدی مسؤولان کشوری است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت صادرات محصولاتی همچون سیب گفت: باید در ابتدا میزان تولید و میزان مصرف داخلی مشخص و سپس اقدام به صادرات محصول مازاد شود.
رضا رحمانی افزود: تأمین نیاز بازار باید در اولویت باشد و در نهایت بعد از این امر میتوان اقدام به صادرات کرد.
وی با اشاره به افزایش نرخ ارز گفت: این امر میتواند واردات و قاچاق را حذف و مسئله صادرات را توجیه پذیر کند.
وی تاکید کرد: وزارت صنعتصنعت، معدن و تجارت حافظ منافع حدود ۸۵ هزار واحد تولیدی، ۱۰ هزار معدن و سه میلیون واحد صنفی است و از حقوق این بخش حمایت میکند.
وی با اشاره به مشکل بازگشت ارز اظهار داشت: مسؤولان استانی مسئله را پیگیری کنند و هر جا و با هر کس لازم باشد، هماهنگی لازم را انجام میدهیم.
نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: خودتحریمی در شرایط کنونی بدترین مسئله است و باید مسؤولان نسبت به ترخیص کالاهایی که در برخی گمرکات مانده اقدام کنند تا چرخه اشتغال و اقتصاد کشور حل شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه نیز با اشاره به اینکه داشتن مرز مشترک با کشورهای خارجی فرصت مناسبی برای توسعه اقتصادی است، گفت: میتوان از این فرصت نهایت استفاده را کرد.
حسن انتظار ادامه داد: نوسانات قیمت یکی از معضلات اصلی امروز تولید کنندگان و صادرکنندگان است و امروز صادرات نبض اقتصادی کشور است.
وی بیان کرد: اگر صادرات صورت نگیرد نمیتوان مملکت را اداره کرد.