پیمان آرامون درکارگروه غارشناسی گفت: غارهای موجود در استان از جمله غار سهولان به جهت نوع ساختار شکل گیری غار، حیات وحش و آثار طبیعی بکری که دارند از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و در نوع خود در کشور و جهان کم نظیر می باشند که باید با حساسیت و کارکارشناسی نسبت به نگهداری ، حفاظت از این مواهب الهی و آثار طبیعی اقدام کرد .
وی در خصوص بهره برداری از غارهای موجود استان نیز افزود: تشخیص و تعیین نوع غار ها و امکان بهره برداری از غارها نیازمند مطالعات کارشناسی بوده تا ضمن بهره مندی از مزایای آن ها از تخریب و یا تغییر در اکوسیستم آنها جلوگیری شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: برخی از غارهای قابلیت بازدید عموم افراد و یا تنها گروههای علمی و ورزشی را دارند که با معرفی آنها می توان از مزایای گردشگری عمومی و یا گروههای تخصصی و درآمدهای اقتصادی آنها با رعایت تمامی اصول فنی و مراقبت های زیست محیطی بهره مند شد.
آراسته مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه بیش از 50 غار با تنوع و اکوسیستم های مختلف طبیعی در استان شناسایی شده است افزود:غارسهولان به عنوان یکی از مناطق چهارگانه طبیعی – ملّی استان در فهرست آثار طبیعی - ملّی کشور ثبت شده است که نحوه بهره برداری از آن دارای ضوابط و الزامات خاصی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: متاسفانه دخالتهای که در این مدت در محدوده داخلی این غار انجام گرفته موجب تغییراتی در جمعیت حیات وحش و پوشش گیاهی داخل غار شده که نیازمند اقدام اساسی در رابطه با شیوه نگهداری و بهره برداری از آن اقدام کارشناسی انجام شود.
در ادامه این جلسه مقرر شد گروهی متشکل از کارشناسان غارشناسی و کارشناسان فنی از دفتر فنی استانداری ، ادارات کل حفاظت محیط زیست ، میراث فرهنگی ، سازمان زمین شناسی استان پس از مطالعه و بررسی غارهای سهولان و قلایچی در خصوص وضعیت موجود و امکان بهره برداری از این دو غار اعلام نظر کنند و پس از آن نسبت به تعیین نظام بهره برداری و شرایط نگهداری و مراقبت از این آثار طبیعی تصمیم گیری شود.