۵۱۵ پروژه عمرانی در استان افتتاح و کلنگ زنی می‌شود/۱۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره برای اشتغال‌زایی در استان در نظر گرفته شده است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: ۴۵۹ پروژه عمرانی با ۸۲۳ میلیارد تومان اعتبار افتتاح می شود و ۵۶ پروژه عمرانی نیز با ۱۷۵ میلیارد تومان کلنگ زنی می شود.

به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، ناصر حضرتی پر در برنامه تلویزیونی "در مسیر توسعه" شبکه استانی اظهار داشت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی به نمایندگی از دولت راهبری و رصد توسعه استان و کمک به ایجاد زیر ساخت ها را بر عهده دارد و تلاش می کند تا علیرغم همه مشکلاتی که هست مسیر توسعه را به خوبی به پیش ببرد.

وی بیان کرد: به لحاظ شرایط تحریم، افت محسوس درآمدهای نفتی و نیز بیماری کرونا در شرایط خاصی هستیم. لذا برنامه های توسعه ای با لحاظ این شرایط انجام می پذیرد.

حضرتی پر افزود::آذربایجان غربی در جغرافیای ایران اسلامی استعداد ویژه ای برای توسعه و پیشرفت دارد و در دوره های مختلف اقدامات بسیار خوبی برای توسعه استان انجام شده است. اما این اقدامات متناسب با شان و جایگاه مردم نبوده است.

وی یادآور شد: اگر امروز با گذشت ۴۱ سال از انقلاب هنوز در برخی مناطق نیازهایی چون آب و برق برای مردم تامین می شود ناشی از آن است که نارسایی هایی بوده و بنده ضمن تشکر از همه همراهی های مردم و تلاش مسئولین بابت کارها و برنامه های انجام نشده از مردم عذرخواهی می کنم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی یادآور شد: در هفته دولت امسال ۴۵۹ پروژه عمرانی با ۸۲۳ میلیارد تومان اعتبار افتتاح می شود و ۵۶ پروژه عمرانی نیز با ۱۷۵ میلیارد تومان کلنگ زنی می شود. همچنین در این هفته ۱۰۹ پروژه اقتصادی با ۵۱۱ میلیارد تومان سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال برای ۱۵۳۷ نفر افتتاح و کلنگ زنی می شود. مجموع پروژه های افتتاحی و کلنگ زنی در این هفته رقمی نزدیک به ۱۵۰۰ میلیارد تومان را شامل می شود.

وی گفت: دولت در طول سال خدمتگزاری به مردم را در جریان دارد و اعتبار صرف شده برای هفته دولت بخشی از این مسیر خدمتگزاری است چرا که ارزش سرمایه گذاری دولت برای پروژه ها در سال بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان است.

حضرتی پر تاکید کرد: با تاکید بر گفتمان اقتصاد مقاومتی که باید اقتصاد ما درون زا، برون نگر، عدالت بنیان، مردمی و دانش بنیان باشد پروژه های اقتصاد مقاومتی استان در ستاد فرماندهی مربوطه با مسئولیت استاندار تدوین و نهایی شده است.

وی عنوان کرد: عمده رویکرد در این پروژه ها احیای واحدهای راکد، ایجاد اشتغال و تسهیل و رفع موانع تولید است. طرح و پروژه های مصوب استانی برای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید یا بطور مستقیم بر جهش تولید تاثیر دارد و یا از این مسئله پشتیبانی می کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی افزود: پروژه های مختلفی در بحث اقتصاد مقاومتی در جای جای استان در دست اجرا و یا برخی به اتمام رسیده است.از جمله در بحث آب و خاک به جهت قابلیت ویژه استان در کشاورزی می توان به احداث چند سد در شمال استان، احداث و تکمیل شبکه های اصلی و فرعی زهکشی اشاره کرد. بیمارستان فوق تخصصی زنان ارومیه، تکمیل و توسعه کریدور غرب، بهسازی محور خوی، قطور رازی و ارومیه به سرو، اتمام چند تصفیه خانه، پایانه مرزی رازی، احداث نیروگاه های ۵ کیلو واتی، توسعه گلخانه ها و چند طرح بخش خصوصی از جمله پروژه های اقتصاد مقاومتی است.

وی تشریح کرد: ۱۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره نیز برای ایجاد اشتغال و تولید برای استان در راستای تحقق اقتصاد مقاوم در نظر گرفته شده است.

حضرتی پر ابراز داشت: در بحث مولد سازی و فروش اموال مازاد دستگاه های اجرائی تاکنون ۴۹ ملک ارزشمند شناسایی و مراحل فروش آنها در حال اجراست. متاسفانه در این مورد چه در سطح کشور و چه در استان توفیقات کمتری حاصل شده است. دلیل اصلی نیز باور سنتی برخی مدیران است که تصور دارند هر مدیری یا دستگاهی که اموال زیادی دارد لذا مقتدر‌تر است، در حالیکه امروز بهره وری و کارایی ملاک است.

وی اظهار کرد: جلسات شناسایی وضعیت اموال مازاد دستگاه های اجرائی بطور جد در حال برگزاری است. معتقدیم با مولد سازی این اموال مازاد توسط بخش خصوصی که سالیانه هزینه های بسیاری صرف تعمیر و نگهداری آنها می شود می توان به بهره وری لازم دست یافت.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی خاطر نشان ساخت: ۵۰ درصد درآمد حاصل از فروش اموال مازاد صرف پروژه های نیمه تمام همان دستگاه می شود. اگر دستگاهی اموال مازاد خود را معرفی نکند طبق قانون هزینه های تعمیر و نگهداری برای آن دستگاه پرداخت نخواهد شد.

وی یادآور شد: در قانون جدید در صورتی که دستگاهی اموال خود را مازاد نداند کارگروه استانی مربوطه به ریاست آقای استاندار اگر تشخیص دهند که آن ملک مازاد است باید بفروش برسد.

حضرتی پر تأکید کرد: درآمد پیش بینی شده آذربایجان غربی در سال جاری ۱۷۰۰ میلیارد تومان است. این درآمد صرفا درآمدی است که به خزانه استانی وارد می شود.سال گذشته از مجموع ۱۴۰۰ میلیارد تومان درآمد استان ۹۷ درصد محقق شد که ۸۵ درصد سهم درآمدهای مالیاتی بود.

وی بیان کرد: رویکرد اصلی در بحث افزایش درآمدهای مالیاتی نه افزایش میزان مالیات بلکه شناسایی منابع جدید و جلوگیری از فرار مالیاتی بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: سالیانه بطور میانگین ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ میلیارد تومان بودجه استان است که البته سالیانه بیش از ۱۰هزار میلیارد تومان اعتبار اعم از حقوق و مزایا و عمرانی توسط دولت به شیوه های مختلف از جمله دستگاه های ملی هزینه می شود.

وی افزود: سال گذشته از ۵۵۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه ای ۱۰۰ درصد تحقق یافت و از ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی نیز بطور میانگین ۴۷ درصد تخصیص یافت.

حضرتی پر ابراز کرد: کار تدوین سند آمایش آذربایجان غربی به عنوان بالاترین سند توسعه ای استان ۹۹ درصد به اتمام رسیده و در مرحله چاپ است. این سند از مدتها پیش در سایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برای کسب نظر نخبگان و محققان منتشر شده است. این سند جزو اسناد افتخار آمیز استان است.

وی تشریح کرد: در این سند همه مسائل و قابلیت های استان برای چشم اندازی ۲۵ تا ۳۰ سال دیده شده است.

وی تصریح کرد: طبق این سند استان در سال افق باید نقش اساسی را در تعاملات بین المللی ایفا کند. جزو چند استان معدود کشور هستیم که این هدف بنیادی در سند آمایش مد نظر قرار گرفته و به تایید تصمیم گیران ملی نیز رسیده است. این تعاملات بین المللی در ترانزیت، لجستیک، تجارت و گردشگری نمود خواهد داشت.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی عنوان کرد: متاسفانه در ۴۱ سال اخیر استان در یک تله محرومیت گیر کرده است به نحوی که با وجود اینکه ۴.۱ درصد جمعیت کشور را در خود جای داده اما سهم ما از تولید ثروت برای کشور تقریبا ۲ درصد بوده است.‌لذا کاستن از این شکاف یکی از اهداف بنیادی سند است.

وی ابراز کرد: قابل قبول نیست استانی با ۹۶۷ کیلومتر مرز با ۴ کشور، نزدیکی به بازار ۱۳۰ میلیون نفری در کشورهای همجوار، سهم ۳۰ درصدی از کشاورزی، نیروی انسانی ماهر، منابع آبی، ۶ میلیون تن محصولات کشاورزی و ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت سهم ۲ درصدی در تولید ناخالص داخلی داشته باشد.لذا ارتقای این جایگاه از اهداف سند آمایش است.

وی خاطر نشان کرد: در سند آمایش چشم انداز تدوین شده به این صورت است که استان به عنوان سرزمین تالاب ها، تاج زاگرس و رنگین کمان فرهنگ ها در افق چشم انداز در مقیاس فراملی دروازه ارتباطات بین الملل کشور دارای نقش لجستیک،ترانزیت، بازرگانی و گردشگری است. در مقیاس ملی برخوردار از نقش کشاورزی نوین، معدن و فعالیت های دانش بنیان با برخورداری از زنجیره های صنعتی مرتبط با نقش ملی که با بهره گیری از تنوع قومی و فرهنگی موجود بسط فرصت های توسعه برابر، استانی خواهد بود در مسیر توسعه، امن، متعامل با زیست بومی پایدار و منسجم و یکپارچه.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی گفت: با همه اختلاف نظرهایی که در استان می تواند باشد اما برای اجرای دقیق این سند باید وحدت و همدلی داشت.