به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، پریسا علیلو ظهر امروز سیزدهم تیرماه در همایش یاریگران زندگی که به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی برگزار شد اظهار داشت: اعتیاد به مواد مخدر یکی از بزرگترین و پیچیدهترین معضل یک جامعه است و در عصر حاضر با تغییراتی که در عرصه سوءمصرف مواد و کاهش سن مصرف به وجود آمده این خطر روزبهروز دامنه وسیعتری پیدا میکند و رویکردهای مواجه با این پدیده شوم نیز تغییرات اساسی میطلبد.
وی خاطر نشان کرد: جهان امروزه بعد از آزمونوخطاهای فراوان به این واقعیت رسیده که استفاده از نگاه ایجابی مبتنی بر نقش مهم خانواده در پیشگیری یکی از اصلیترین راههای مقابله است. شعار امسال ملل به مناسبت روز جهانی مبارزه با سوءمصرف و قاچاق مواد مخدر هم نشان از این واقعیت دارد تا با اتخاذ نگاه مبتنی بر خانواده محوری با تکیهبر پیشگیریهای اولیه و با تقویت و تحکیم روابط همدلانه در خانواده گامی مهم در این عرصه برداریم. لذا هر نوع مواجهه با این پدیده آسیبزا فقط و فقط با بازگشتن بهسوی خانواده بهعنوان مهمترین نهاد اجتماعی امکانپذیر است. به همین دلیل زن بهعنوان رکن اصلی و آموزگار خانواده با توجه به جایگاه تربیتی که در خانواده و جامعه ما دارد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی گفت: متأسفانه هنوز مهمترین استراتژی خانوادهها و جامعه در مقابله با لغزشهای زنان طرد و دوری گزینی این افراد است و لاجرم در دامان آسیبهای عمیقتر و جبرانناپذیرتر افتادهاند با علم بر این موضوعات دستیابی آمار ده درصدی از جمعیت معتادان برای زنان اتفاق خوشایندی نیست و نباید توجه به آن جزو اولویت های بعدی باشد.
علیلو افزود: کشیده شدن دامنه اعتیاد زنان از مناطق کم برخوردار و حاشیهنشین به سطح عامتری از جامعه نظیر مراکز ورزشی، آرایشگاهها، پارکها، جمعهای دانشجویی و دوستانه واقعیتی است که اگرچه به لحاظ کمی قابلتوجه نیست اما به لحاظ فرهنگی و اجتماعی و الگوپذیری نسل جدید باید بهطور جدی در دستور کار همه باشد چراکه دو واقعیت مهم در این رابطه وجود دارد اول اینکه رشد اعتیاد زنان سریعتر از مردان است و دوم اینکه اثرگذاری اعتیاد یک زن در جامعه آثار و پیامدهای غیرمستقیم دهها برابر آثار و تبعات اعتیاد مردان است.
وی یادآور شد: در همین راستا اداره کل امور زنان و خانواده و کمیته پیشگیری از اعتیاد در حوزه زنان و خانواده بر خود لازم دانسته تا همسو با برنامه ریزیهای شورای هماهنگی که در این خصوص صورت می پذیرد حساسیتهای لازم را در بدنه اجرایی در خصوص اعتیاد زنان برانگیخته و تمامی عزم خود را در برنامهریزی جهت به حداقل رساندن آثار و تبعات آن بهکار گیرد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی اظهار کرد: اداره کل امور زنان در طی دو سال اخیر با همکاری نزدیک با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در ارائه این برنامهها و اعلام نظرات مشورتی و کارشناسی خود در حیطه اعتیاد زنان ورود کرده و تلاشها بر این بوده که بتواند نقش درستی را در این عرصه ایفا کند.
وی بیان کرد: باور به اثرگذار بودن مشارکتهای مردمی از جمله مشارکت سازمانهای غیردولتی و تسهیلگران در حل مشکلات جامعه از جمله اعتیاد ما را بر آن داشته تا در جهت تقویت این ظرفیت در کل استان قدم برداریم و با همکاری کارشناسان امور بانوان فرمانداریها طرح یاریگران زندگی ویژه مادران و کودکان را در 17 شهرستان برای جامعه هدف بالای هزار نفر اجرا شد. همچنین با اعتقاد به کامل شدن فرآیند درمان در زنان معتاد توجه ویژه خود را به توانمندسازی زنان بهبود یافته از اعتیاد معطوف داشتیم.
وی تشریح کرد: برگزاری کارگاه آموزشی سیلوانا، کارگاه آموزشی در سرو، آموزش میدانی در جوامع محلی جامعه مدنظر طرح تاب آوری اجتماعی زنان، برگزاری جلسات هماندیشی با کارشناسان بانوان شهرستانها و نخبگان و سازمانهای مردمنهاد، استفاده از ظرفیت پارلمان مشورتی زنان شهرستانها در اجرای طرح یاریگران زندگی، پیگیری تسهیلات اشتغال بانوان بهبود یافته از کمیته امداد، عقد تفاهمنامه مختلف و اختصاص یک بند به بحث پیشگیری و یاریگری و توانمندسازی، هماهنگی با کانون وکلا و دادگستری برای برگزاری کارگاههای آموزشی حقوقی و تهیه و اعطای 300 بسته معیشتی به خانوادههای مناطق محروم و سیب دیده از جمله اقداماتی است که تاکنون صورت گرفته است.