اختصاص تمامی اعتبار مصوب سفر ریاست جمهوری در رابطه با احیای دریاچه ارومیه / اصلاح الگوی کشت باید به سود کشاورز منجر شود / کشت گلخانه ای در استان توسعه می یابد

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با تاکید بر رعایت اصلاح الگوی کشت توسط گشاورزان استان گفت: اصلاح الگوی کشت برای احیای دریاچه ارومیه باید منجر به سود اقتصادی و معیشتی برای کشاورزان باشد.

به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان در نشست مشترک با اعضای هیات تحقیق و تفحص از دریاچه ارومیه با بیان‌ اینکه مدیریت منابع آبی و اصلاح الگوی کشت باید مورد توجه جدی قرار گیرد، اظهار کرد: در بحث اصلاح الگوی کشت دولت به دنبال کشت محصولات کم آب بر با ارزش افزوده بالاست که در همین راستا باید به کشاورز این اطمینان داده شود که اصلاح در الگوی کشت به ضرر معیشت او نخواهد بود.

وی‌ با تاکید بر اینکه احیای دریاچه ارومیه با توسعه اراضی کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه هم خوانی ندارد، بیان کرد: طی هشت سال گذشته بیش از 120 هزار هکتار به اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی افزوده و منجر به مصرف آبی به میزان 2.5 میلیارد متر مکعب شده است.

وی بر استفاده بیشتر از ظرفیت های اشتغال استان در بخشهای مختلف نیز تاکید کرد و اضافه کرد: نیازمند تعریف مشاغل‌ جایگزین‌ کشاورزی در منطقه هستیم که حوزه معدن می‌تواند جایگزین خوبی برای آن باشد.

استاندار آذربایجان‌غربی توسعه کشت گلخانه ای در استان را یادآور شد و افزود: متاسفانه کشت گلخانه‌ای نیز مورد غفلت واقع شده که با توجه به نقش آن در بهینه کردن تولید محصولات کشاورزی و کاهش مصرف آب باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

معتمدیان با بیان‌ اینکه تمرکز دولت بر روی اتمام طرح‌های نیمه تمام انتقال آب به دریاچه ارومیه است، گفت: اجرای طرح‌های مهم انتقال آب به دریاچه نظیر تونل خط انتقال کانی سیب و تصفیه خانه فاضلاب ارومیه شتاب قابل توجهی گرفته و تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.

وی اضافه کرد: پس از اتمام طرح‌های سخت افزاری، دولت ورود جدی به طرح‌های نرم‌افزاری همچون اصلاح الگوی کشت خواهد داشت.

وی‌ با اشاره به اختصاص 100درصدی اعتبار مصوب در سفر رییس جمهور در رابطه با احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: پنج هزار میلیارد ریال اخیرا برای اتمام طرح‌های نیمه تمام احیای دریاچه ارومیه اختصاص یافته که نشان از توجه دولت و شخص رییس جمهور به این مشکل زیست محیطی است.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با تاکید بر ضرورت همراه سازی افکار عمومی در احیای دریاچه، بیان کرد: مردمی سازی سیاست‌های احیای دریاچه نقش بسزایی در اجرای برنامه‌های احیا خواهد داشت.