اقدامات دولت در بهبود شاخص های درمانی در استان قابل تقدیر است / ۲ هزار و ۳۰۰ تخت بیمارستانی برای شرایط حاد احتمالی آماده شده است

استاندار آذربایجان غربی در ارتباط تصویری با رییس جمهور به بیان آخرین وضعیت و اقدامات انجام شده در استان در خصوص مبارزه و مقابله با کرونا پرداخت و گفت: اقدامات دولت تدبیر و امید در بحث بهبود شاخص های درمان در استان قابل تقدیر است.

محمدمهدی شهریاری در ارتباط تصویری با رییس جمهور با بیان اینکه اقدامات دولت تدبیر و امید در بحث بهبود شاخص های درمانی در این استان قابل تقدیر است، اظهار داشت: متوسط برخورداری از تخت بیمارستانی در استان زیر یک درصد بود که اکنون به ۱.۶ درصد رسیده است.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه از سفر سال گذشته هیات دولت به استان تا به امروز ۹۰۰ تخت بیمارستانی به مجموع تخت های استان اضافه شده است، گفت: در حال حاضر نیز ۶۵۰ تخت بیمارستانی نیز آماده افتتاح و ۱۰۰۰ تخت دیگر نیز در دست احداث است.


شهریاری ادامه داد: ۳ واحد تولیدی الکل و ۱۶ واحد تولید مواد ضدعفونی در استان فعالیت دارند و در حال حاضر داروخانه های استان از وضعیت خوبی تقریبا برخوردارند. روزانه یک میلیون جفت دستکش در استان تولید می شود.

مقام عالی استان همچنین گفت: بیمارستانهای صحرایی در ارومیه، مهاباد و سردشت راه اندازی شده و در پیرانشهر نیز به زودی راه اندازی می شود و تعداد تخت های بیمارستان صحرائی به ۶۰۰ تخت می رسد.

استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: در تمام شهرهای استان استراحتگاه ایجاد شده  و در حال حاضر ۳۰ بیمار بهبود یافته از کرونا در این استراحتگاه ها روند درمان را طی می کنند.

رییس ستاد مقابله و مبارزه با کرونا در آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر ۸۲ تخت آی سی یو و ۹۲ تخت سی سی یو و ۴۰۵ تخت اورژانس خالی داریم و خوشبختانه امکانات خوبی در این زمینه فراهم شده است.

شهریاری افزود: متاسفانه ۷ پزشک و ۱۹ پرستار استان درگیر بیماری کرونا شده اند و روند درمان آنها بخوبی طی می شود.

استاندار آذربایجان غربی اظهار داشت: متوسط مبتلایان نسبت به جمعیت استان ۱۹.۵ است که از این لحاظ در رتبه خوب ۲۴ کشوری قرار داریم.

شهریاری افزود: دو دلیل اصلی ابتلای جمعیت استان به کرونا، شهرهای آلوده استان های همجوار و مسافرت های موردی ایام عید بوده است.


مقام عالی استان گفت:  اگر چه پشتیبانی های لازم به طور جدی انجام می گیرید اما از مشکلات ما در استان در روند مدیریت بیماری کرونا، لزوم تجهیز کادر درمانی به تجهیزات پیشرفته، دستگاه ونتیلاتور برای شهرهای کم برخوردار و کوچک است.

شهریاری افزود: از دیگر مشکلات ما لزوم تامین دستگاه سی تی اسکن برای شهرهای خوی، مهاباد و ارومیه است.

وی گفت: کادر پزشکی و پرستاری تلاشهای ایثارگرایانه ای دارند اما معوقات و پرداخت کارانه آنها که از سال گذشته باقیمانده امروز یک مشکل محسوب می شود و پرداخت این معوقات در این شرایط باعث تقویت روحیه این عزیزان می شود.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه از دیگر نگرانی های ما، جانبازان عزیز سردشتی هستند، گفت: تدابیر لازم برای این بزرگواران اتخاذ شده است. از بیمارستان صحرائی گرفته تا تامین اقلام ضدعفونی کننده، ولی نیازمند تدابیر ویژه تری در این شهرستان هستیم.

شهریاری افزود: از زمان اجرای طرح فاصله گذاری به طور متوسط روزانه ۶۳ درصد ترددها کاهش یافته است. در ۸۰ محور ۸۰۰ کادر نیروی انتظامی مستقر هستند. ۱۳۶ هزار غربالگری در این محورها انجام گرفته و ۲۰ درصد در مصرف بنزین کاهش داشتیم.


استاندار آذربایجان غربی گفت: مهمترین مانع در تحقق اهداف طرح فاصله گذاری اجتماعی عدم پیش بینی لازم برای ممانعت از ترددهای غیرضروری در داخل شهرها است.

همچنین در بحث بسیج ملی غربالگری تاکنون از جمعیت ۳ میلیون نفری تحت پوشش ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار نفر غربالگری کرونا شدند و در این خصوص در جایگاه اول کشور قرار داریم.

مقام عالی استان گفت: در خصوص تامین اقلام ضروری نیز ۱۸۰ فروشگاه زنجیره ای استان انبارهایشان تکمیل است و تا چند ماه اقلام ضروری ذخیره شده و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

شهریاری ادامه داد: خوشبختانه مردم با اطلاع رسانی هایی که صدا و سیما، شبکه های اجتماعی و تبلیغات محیطی انجام گرفته همکاری لازم در اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی را دارند اما اقلیتی هستند که توجهی ندارند و همین اقلیت باعث تداوم شیوع ویروس می شود.

همچنین برای همراه ساختن این اقلیت محدود نیز نیاز داریم تا با تفویض اختیارات لازم محدودیت های ویژه ترددی را در سطح شهر ایجاد کنیم تا زنجیره را قطع کنیم.